Bejelentés


Napkollektor Naplopás napról-napra -Megújuló energiaforrások .

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Naplopónak általában azt nevezik, aki ideje nagy részét semmittevéssel tölti.

Hazudnák ha azt mondanám,hogy nem érdekel a környezetvédelem,minden embert érdekelni kellene, ez a gyermekeink jövő kérdése.

Mint már hangoztattam nem a környezetvédelem volt az elsődleges szempont,elsődlegessen a takarékosság,mégis két legyet ütök egy csapásra.

Terveimben központi fűtés rendszer szerepelt,ami 2-3000€ költséggel járt volna,mégis eláltam tőle anyagi okok miatt,inkább 10-15nm nap kollektor fogok építeni ezen összeg töredékéért,az energiát viszont az elkövetkező 20-30 évben ingyen fogom kapni,igaz ha süt a nap.

Nap viszont bőven van és 1000W hőenergiával érkezik négyzet méterenként csak be kell fogni!

Itt az ingyen hőenergia és nem élünk a lehetőséggel,vesszük a drága gázt,villamos energiát, szenet stbMég adót sem róhatnak ki rá,bár ebbenn nem vagyok biztos?!Igazán támogatni kellene,de hát a kapitalizmus ezt nem így látja,az ingyen energiából aztán másnak nincs semmi haszna,tehát ez egy rossz dolog!

De hát valójában kinek jó az ha kevesebb gáz fogy?Csak annak akinek fizetni kell érte!De hát ez a világ rendje,azaz az új világrend még az emberiségnek rendelkezésére állnak ezen energiák,egyszer minden elfogy!Mondhatnánk egy szer minden véget ér és marad a megújjuló energiák csak hát addig bele fogunk dögleni olyan drága lesz!

http://www.5mp.eu/honlapkepek2/napkolektor/ofHXWe3ShH/nagy/nap.jpg


Végül is itt van,ingyen van csak élni kell a lehetőséggel és megragadni!Információim szerint 1KW hőenergia érkezik a napból négyzetméterenként,ebből 30-70% tudjuk tiszta hővé alakitani,tehát gondolom  hogy az négyzetméterenként az 300-700W!10négyzet méteres kollektor ezek szerint 3-7KW hőenergiát tud biztosítani,ez már komoly energia szinte egy hőtároló kályhának is megfelel.

És mennyibe is kerül megépíteni 10nm kollektort?

1000-1500€ persze a munka nincs beleszámítva,ennek a töbszörösét teszik az emberek a fűtés technikába!És még évről évre egy komoly összeget fel is emészt!

Egyes napkollelktor építők lehet eltúlozzák egy kicsit a 600-1200W/nm es adattal,de bár igazuk lenne,az én fejem azt sehogyan sem érti meg hogy lehet az 1000W hőenergiát 1200W-re növelni?

Meglátjuk a 6 tonna szénből mennyi fog elfogyni az elkövetkező télen?Évenkét 6T szén fogy ami 300€, 6 hónap fütéssel számolva havi 50€ tesz ki.Ezt az összeget szeretném a felére csökkenteni!-meglátjuk de abban biztos vagyok hogy sokat sikerül faragnom a fűtés költségen!

Megtérülési költségeket nem is akarok számolni,mint sokan azt teszik!Hallot már valaki olyan hogy bevezetem a központifűtést és ez majd meg fog térülni 8-10 év múlva?-Nem ugye?Mert én sem hallotam ilyesmit még senkitől,és még csak nem is számolnak a további tetemes éves költséggel!Nekem akkor mért kell számolni,hogy mikor fog megtérülni?Habár kellene mert hát kapitalizmusban élünk ugye bár,vagy a kommunizmus tíz éve hagyott bennem komoly nyomot?! Undecided

Nem tudom?

A lényeg hogy ingyen kapott energiát akarok minnél többet felhasználni amiért nem kell évről évre fizetnem! A Föld felszínére érkezõ napsugárzás több ezerszeresen meghaladja az emberiség energiaigényét. Magyarország területére is kb. 380-szor akkora mennyiségû energia érkezik egy év alatt a Napból, mint az ország teljes évi energia-szükséglete.Szerbiáról akkor nem is beszélve,ha minden igaz és nem csak valami politikai markerting volt akkor szerbiában fog megépülni a világ legnagyobb "napenergia gyára".Ne csak azért legyen büszke házára mert az komfortos, barátságos és szép, hanem azért is, mert energiaszükségletét a napenergia felhasználásával, a lehetõ legkisebb környezetterhelés mellett állítja elõ.a Nap kimeríthetetlen, tiszta, ingyenes energia!Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!