Bejelentés


Napkollektor Naplopás napról-napra -Megújuló energiaforrások .

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


VIP 606 GSM és LYD111C riasztó

A VIP-606 és LYD111C az  egyik legkedvezőbb árú GSM riasztó ami jelenleg kapható a piacon.

 

 

 

VIP-606C és LYD-111C Vezeték nélküli GSM hívós riasztó LCD kijelzővel.

Innovatív technológiákkal felszerelt, egyszerűen telepíthető GSM hívós lakásriasztó. Akár 99 db vezeték nélküli és 7 db vezetékes érzékelővel is kiegészíthető.
- A készülék SIM kártya behelyezése után 6 telefonszámot tud felhívni, illetve 3 számra tudja elküldeni a szerkeszthető SMS-t.
- 7 db vezetékes bemenet (NO és NC is). A zónák valósidejű, 24 órás, késleltetett és hangos/néma módra állíthatók. Otthonlét funkció.
- Akár 8 db távirányító, vagy pánik gomb betanítható. Ki/bekapcsolási módok: időzítéssel, távirányítóval, kezelővel, telefonhívással, SMS-el. 20 sec. kilépési késleltetés.
- 2 szintű külön jelszóval védett felhasználói / programozói hozzáférés. Riasztás: Hangos/néma (akár zónánként), telefonos és/vagy SMS. Telefonosnál lehallgatási, intercom funkció.
- Relé kimenet nincs. Tart.: 2db távirányító, 1-1db nyitás + mozgásérzékelő, 1db vezetékes sziréna.

 

Négy öt éves használat után egyszer csak a központi egység nem akar reagálni a szenzorok rádiójelére, sem a távirányítóra sem. Gondoltam kihúzom, az adaptert a hálózatból lemerítve a központi egység akkumulátorát majd magához tér. Ezt már alkalmaztam előtte és ez a merítő sokk jó hatással volt a megzavarodott központi egysége gondoltam most is használ, ez olyan "reboot" mint a PC-nél és a telefonoknál meg úgy álltalában sok elektronikus dolognál, hogy időnként ki kell húzni vagy újra kell indítani.

Az áramtalanítás után gondoltam teszek egy próbát és megpróbálom a távirányítóját, vajon működik-e?-lám csoda minden rendben!

Tehát a beépített akkumulátoról működtetve minden rendben! Itt jöttem rá, hogy valami gubanc lehet az adapterrel, amit később le is mértem és rendben is találtam mivel 12,7V mértem, tehát leadja a megfelelő áramot de valami csak nincs rendben vele, az akkuja a központi egységnek rendben feltöltve, a központi egység szépen működik csak épp a szenzorok rádió jelét nem akarja venni.

GY.K feltettem a kérdést, hátha valaki az elektronikában jártas tudja mi lehet a gond?-jött is nemsokára a válasz hogy "feszültség tüskéket produkálhat a tápegység"!

Le is cseréltem, de most egy hagyományos trafós adapterre 12V 1000mA és lám csoda minden rendben a riasztó központi egysége szépen reagál a szenzorokra!

Akinek hasonló gondja akad a GSM központi egységgel az cserélje le a tápot!

 

 

Vip-606 és a LYD-111 alapjában véve szinte ugyanaz csak programozásban tér el egymástól, optikailag csak a hangszóró furatok az elsőnél négyzet alakban furva míg utóbbi kerek formára alakítva.

Alapjában véve elégedett vagyok a riasztóval, ezért a pénzért csak tudom hogy mi történik a házamban ha nem vagyok otthon. Lehet, hogy ki lehet játszani, vagy megzavarni különböző frekvenciákkal meg ki tudja milyen trükkökkel, de ahhoz profi betörőnek kell lenni az meg olyan helyre mén ahol van is mit elvinnie. A lényeg, hogy az átlag emberekhez csak amatőr betörők mennének be akik nem tudnak hatástalanítani egy ilyen rendszert, de azok sem ha látják a házon a szirénát akkor nem érdemes bevállalni egy betörést az ilyen helyekre nekik....gondolom én.

Ha meg viszont profi az meg nem hozzám fog betörni, abban maradhatunk hogy a legtöbb embernek megteszi egy GSM riasztó. Mint írtam elégedett vagyok vele, viszont vannak hiányosságai ill. olyan dolgok amiknek működni kellene de sajnos nem működik. Ilyen az SMS vezérlés és a hívás alapú, egyikel sem sikerült távolból vezérelni. Lehet GSM hálózat függő, az én GSM hálózatom ezt nem teszi lehetővé, egy SIM kártyával próbáltam, azóta is azt használom. Más hálózatokból is próbáltam hívás alapú vezérlést de sajnos nem mentem vele semeddig, kérte a kódot  a vezérléshez és annyiba is maradt. Ez a része sajnos nálam nem működik.

A távirányítókkal is voltak gondok az elején, sajnos csak három darabot tudtam párosítani hozzá a többit nem akarta elfogadni, ill. elfogadta csak nem működött. Ekkor jött a "Reboot mód" azaz magyarán a sok problémát megoldó újra indításos módszer, erről mindig csak egy film jut az eszembe ha jól emlékszem Felhőkarcoló volt a címe, a rendszergazda a feleségének mindig azt mondta "ha valami nem jól működik akkor újra kell indítani" ..... végül a feleség újra indította a felhőkarcolót :-D  tanulságos film érdemes megnézni. Ezt a riasztót viszont nem lehet csak úgy egy gombnyomás és újra indul, ki kell húzni az áramból és megvárni míg lemerül! És láss csodát nem veszik el ami egyszer be lett programozva, pedig szinte meg voltam győződve hogy programozhatok mindent előröl, de nem így történt.

És egy ilyen Reboot után helyreállt a táv irányító programozás is, azóta az összes működtetve van.

Voltak gondok az SMS küldéssel is, de ez nem a riasztó volt hanem saját hanyagságom, nem töltöttem pénzt a SIM kártyára és inaktívvá vált, hívásokat tudott még fogadni de küldeni nem. Ez is csak úgy tűnt fel hogy a jobb felső sarokba villogni kell egy piros LED-nek[Signal] és ez megszűnt egyszer és nem villogott. Egy két nap kellett mire rájöttem, hogy kellene pénzt tölteni rá! Azóta nagyon figyelek rá, mert sikerült az egyenleget is elveszíteni ami rajta volt, elvesztettem a pénzt ami fel volt töltve a SIM kártyára.

Az elő generációs PIR szenzorok még kihúzható antennát is kaptak, ezekkel vagyok megelégedve ami az energiafogyasztást illeti egy olcsóbb 9V elem is fél évet üzemel úgy hogy lakunk az épületbe állandó mozgással, egy jobb minőségű elem viszont egy évet is bír de....DE csak az antennás!- a későbbi model antenna nélküli már szabályosan zabálja az elemeket, már tölthető aksit is vásároltam bele de 10-12 nap és vége, ezt nagyon el****ta a kínai tervező, nem kicsit NAGYON!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Szerző [ 2021-06-18 18:34 ]

Az ára olyan 80€ plusz a Pir érzékelők és a kültéri sziréna összesen olyan 150€.Ladányi József [ 2017-11-02 18:54 ]

üdvözlet! És mi az ára?


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!