Bejelentés


Napkollektor Naplopás napról-napra -Megújuló energiaforrások .

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
ABQ-A8 wifi okos kamera tapasztalatok

Mivel a play áruházban csak 500 karakter hozzászólás lehetséges így létrehoztam ezt az oldalt, hogy bővebben hosszú távon tudjam megosztani a tapasztalataimat.

A kamera tipusa egy ABQ-A8 wifi kamera 12MP-es kamera a doboza szerint, de vannak fenntartásaim hogy valóban ennyi lenne. Na de nem számít, a kép minőségével elégedett vagyok amit produkál, még ha 4MP is valójában.

Az első beüzemelése simán könnyedén probléma mentesen ment, minden csatlakozott ahogy kell semmi macera simán ment, szépen kapcsolódik a Wifihez, megszakítások nélkül, bár is az elmúlt tíz napban nem vettem észre hogy megszakadt volna a kapcsolat. A kamera és a wifi között kb. 7-8 méter van a jel erőssége fél vagy erős fél egy vastag 80cm-es falon keresztül , ami az IcSee app megjelenít, ami nagyon tetszik, hogy erre is gondoltak a fejlesztők.

A kamerát egy 64GB micro SD kártyával üzemeltetem, amit egy telefonból vettek ki amit a PC nem látott, egy másik PC-vel viszont sikerült a Linux-os lemez formátumtól megszabadulni és így NTFS- re tudtam formattálni, a FAT32 -re való formatálást nem is ajánlotta fel a gép, így maradt az NTFS, már ennek is örültem, hogy végre valami sikerült kihoznom az SD kártyából, nem kell eldobnom .Ha jól emlékszem a telefonban belső tárhelyként lett formattálva és valószínűleg e miatt voltak vele a problémák. Végül a kamerában landolt a kártya és csodák csodájára semmi zok szó nélkül elfogadta. Az ICSee-ben van opció a kártya formatálására de ezt még nem próbáltam, a későbbiekben ha ,megteszem akkor írok róla tapasztalatot.

Az elő használatba vétel már nem volt ilyen tökéletes, igaz konfigurálni kell az appot , ezzel pár órát el szórakoztam, nem mertem frissíteni a kamera firm wart mivel sok negatív hozzászólást olvastam a google playen , hogy frissítés után nem olyan az app, meg nem működik ez vagy az meg most nem lehet zoomolni meg hasonlók, úgy hogy maradtam az eredti software-nél pár órát, majd csak újra kellett indítanom az appot és már magától fel is frissítette magát, és elkezdett úgy működni ahogy szerettem volna. Detektálja az embert és a mozgását követi, majd közbe képeket készít és ezt szinte abban a pillanatban el is küldi a telefonra jelentésként, hogy "Human detection" és az egész napot 24 órában fel is vételezi! Be****rás mit nem tud ez a gép 35€ -ért kb! Túl szép hogy igaz legyen , de tíz napja csinálja a dolgát, mindenféle mozgásra nem harap csak az emberre, igaz hogy volt pár hamis riasztás amit ritkán hulló eső csepp produkálta de az esetek többségében szinte 99%-ban helyesen detektálja az embert. De ettől függetlenül egy kamera nem ad teljes biztonságot, mert ha a látókörének a szélén halad el egy ember akkor azt csak az esetek felében érzékeli, így aki biztonsági kamerának szeretné használni az gondolkodjon két kamerában egy helyszínem a kettő közül az egyik nagyobb valószínűséggel fog riasztást adni.

Sok panaszt olvastam, hogy tele van reklámokkal az app, de ezt nem tudom elmondani ,diszkrétem az elő hét nap használat után megjelent a maga reklámja, hogy fizess elő a felhőszolgáltatásra de ez nem zavaró, ott van az appban de nem kell kattintani le róla meg nem ugrik fel meg nem kényszerít reklám nézésre viszont ami zavaró az az applikáció egyes indításakor reklámmal indít, pont amikor az ember sietne megnézni hogy ki csöngetett be???- akkor kell a nyavajás fos reklámot nézni a k****szott k*****nai ur*****tenit nekik, de még jó az egészben hogy bár le lehet kattintani róla de így is késlelteti az applikáció betöltődését.

Arra viszont nem számítottam, hogy a nap 24 órájában felvételt készít megállás nélkül, hol SD hol FHD minőségben attó függően hogy milyen a látási viszony ő magától tudj váltani, hogy feleslegesen ne hozzon létre nagy méretű filekat. Sajnos azt , de lehet így van az jó hogy felvételez egész nap még nem szoktam meg, próbáltam a beállításokban de nincs opció rá, ő csak felvételez ha van benne SD kártya mindent .Nem olyan nagy pénz ma már egy SD kártya még ha évente le is kell cserélni a sok írás miatt, de lehet éveket is kibír egy ilyen kártya az állandó írás miatt???Valahol olvastam hogy egy bizonyos mennyiségű írást bírnak a kártyák, az olvasást róluk viszont egész jól elviselik.

Érdekességként megemlíteném még, hogy a lomb mozgására már többször riasztást adott ki, viszont egy autó mozgására egyáltalán nem reagál. Átállítottam egy kicsit, hogy ne lásson rá a lombozatra, remélem pozitív hatása lesz.[2023.Nov.1]

Kb egy hónap használat után is elégedett vagyok a kamerával, sokkal de sokkal gagyi valamire számítottam, de kellemesen csalódtam végül is. Igaz vannak dolgok amik nem tudom miért de nem úgy működik ahogy elvártam volna, köztük hogy időnként ha embert detektál a látószöge szélén, jelen esetbe a felsőn akkor a kamera felnéz az égbe 5 percig míg vissza nem lép a beállított pozícióba.

De volt már olyan üzem zavar is amikor egy másik pozícióba ragadt, igaz kézi vezérléssel én kértem rá, és azt vártam, hogy majd magától vissza áll, de nem tette.

Volt olyan eset is amikor igaz este de előtte sétálgattam és nem jelzett, csak a LED lámpák gyulladtak ki, de a telefonra semmi nem érkezett.

Megtörtén olyan is, hogy csak az egyik telefonra érkezett jelzés(human detected) a másikra semmi. Két telefont használok ugyanazzal a bejelentkezéssel a kamerára nem okoz problémát neki ,mindét telefonnal egyformán tudom vezérelni. Az egyik az egy régi telefon csak arra szolgát hogy vegye a kamera képét, igaz sajnos nem állandóan kb fél óra után lekapcsol a kamera a LIVE közvetítésből. De viszont ha a mobil bekapcsoló gombbal kikapcsolom akkor bármelyik pillanatban ugyanazt a gombot nyomva teljes képernyőben látom a kapu előtti mozgást. Ez olyan esetekben amikor becsöngetnek és gyorsan látni szeretném, hogy ki az?-be engedjem-e, akkor nagyon jó szolgálatot tesz. A másik telefon az a személyes telefonom volt amivel kezdtem használni a kamera appot a három GB RAM problémás volt, idő kellett míg betöltődik az app így az ismerős topoghatott egy kicsit a kapu előtt, míg sikerült meglátnom hogy ki ő. A 3 GB RAM kevés, az android kilövi a többi applikációt és csak az aktuális tud dolgozni. Pár napja cseréltem le a telefonom egy 8GB-osra e probléma megszűnt az appok állandóan be vannak töltődve így az belépéskor jelentkező reklám is ki van iktatva úgy mond, van de csak az applikáció indításakor.[2023.11.29]

 

A cikk folytatódik!

 

Szólj hozzá lent!Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!