Bejelentés


Napkollektor Naplopás napról-napra -Megújuló energiaforrások .

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Napkollektorral kapcsolatos első tapasztalatok38C° hőségben sikerült az első teszt,gondoltam ha valami szét ég akkor most égjen!De hát egy kis füstön kívül nem volt semmi gond,úgy 120C°-150C° -ra hevülhetett,de ezt csak a füst miatt gondolom,sajnos mérni nem tudok egyenlőre ekkora hőmérsékletet.


http://www.5mp.eu/honlapkepek2/napkolektor/6bkYKVhR9D/nagy/koli_1.jpg


Soha nem gondoltam volna hogy a kollektor vezérlés fog legtöbb gondot okozni!Kínálat az van csak hát egyes vezérlők ára felér fél kollektoréval!

A Conrados a leg megfelelőbb.De előtte bepróbálok egy boyler és egy mágnes kapcsolóból épültet.

http://www.5mp.eu/honlapkepek2/napkolektor/6bkYKVhR9D/nagy/hofokkulombseg_kapcsolo.jpg


Egy gond van az egész dologgal kapcsolatban:Szerbiában ezt nem lehet megrendelni!

Találnom kellene egy magyarországi ismerőst aki ezt postázná.

Fejlemények:Magyarországi kapcsolat megtalálva hét-tíz nap és meg is érkezhet az elektronika.Szinte kijelenthetem,hogy a kollektoraimnak Conrados vezérlése lesz.A posta költség 1050Ft,viszont ha több rendelés van akkor is csak annyi,ezek szerint több kollektort kell építeni!

Az elektronika megérkezéséig persze,nem ártana ha utána néznék a dolgoknak mivel darabokba fogom kapni,azaz nekem kell felforrasztani az ellenállásokat a panelra.


Hőfokkülönbség kapcsoló építőkészlet: 4990,- Ft

Első tapasztalatok:

Megfigyelésem szerint nincs semmi jelentősége a külső hőmérsékletnek a kollektor működésére.Lényegében szikrázó napsütésben 50-60C°-ra melegszik a levegő.Szűrt napsütésben is 30-35C° eléri.A kollektor szigetelésén persze nem spóroltam! [2012 Okt 9]


Napsütés és napsütés között is különbség van,erre az elmúlt napokban figyeltem fel,egyes napokon mindössze 40-45 C° levegőt fújt a rendszer a lakótérbe az 50-58 C° helyett.
A köd is befolyásolja a kollektor működését.Október végén és november elején már többnyire ködös idő miatt és persze a felhősebb napokon,kevesebb napon melegít a kollektor 50C° felül. [2012 Nov 16]
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!